"Sunt extrem de încântat că mă aflu la distanţă de mlaştina din Washington". Donald Trump boicotează dineul presei

Preşedintele Donald Trump a fost personajul principal la Balul Asociaţiei Corespondenţilor la Casa Albă, asta deşi nu a venit la petrecere. Aproape toată seara, jurnaliştii l-au criticat pe Trump, primul preşedinte din ultimele decenii care boicotează recepţia anuală a presei acreditate la Casa Albă. Pentru a sărbători 100 de zile de mandat, Trump a ales să meargă la un miting în Pennsylvania. Unde, aşa cum era de aşteptat, s-a lansat în ironii la adresa jurnaliştilor din presa centrală, pe care îi acuză de lipsă de onestitate şi de vehicularea unor ştiri false.

30 Aprilie 2017, 16:13 (actualizat 30 Aprilie 2017, 16:24) |

Preşedintele SUA, Donald Trump: “S-au întâlnit pentru dineul corespondenţilor de presă de la Casa Albă, dar fără preşedinte. Sunt extrem de încântat că mă aflu la mai bine de 100 de km de distanţă de mlaştina din Washington şi că îmi petrec seara cu voi”.

Preşedintele Asociaţiei Corespondenţilor la Casa Albă, Jeff Mason: “Noi nu dăm ştiri false. Nu suntem organizaţii de presă eşuate şi nu suntem inamicii poporului American”.

Gala corespondenţilor acreditaţi la Casa Albă e un eveniment cu tradiţie. Dacă pe vremuri era o recepţie doar pentru breaslă şi pentru strângerea de fonduri destinate tinerilor jurnalişti, de câteva decenii e o recepţie șic, la care îşi dau întâlnire jurnalişti, vedete din toate domeniile şi politicieni. Aseară, atmosfera a fost mai sobră ca în alţi ani, dar nu au lipsit glumele usturătoare pe seama lui Trump.

Hasan Minhaj, actor de comedie: “Am înţeles. Trebuie să ne adresăm elefantului care nu e în cameră. Liderul ţării noastre nu e aici. Asta pentru că trăieşte la Moscova. Se zboară mult până acolo. I-ar fi greu lui Vladimir să facă acest drum”.

În semn de solidaritate cu Trump, niciunul dintre membrii staff-ului de la Casa Albă nu a venit la recepţia jurnaliştilor.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 5°C
IASI 14°C 6°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 15°C 6°C
CRAIOVA 17°C 8°C
BRASOV 13°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI