Maratonul vaccinării organizat la Timișoara arată că lumea se poate imuniza cu cel mai mic efort. În două nopţi și 3 zile au venit oameni de peste tot, inclusiv români din străinătate pentru o doză de ser Pfizer.
În noaptea de sâmbătă spre duminică au venit la Maratonul vaccinării tineri, persoane care au terminat serviciul târziu, dar și vârstnici.
Lidia Turcu a trăit în ultimii 40 de ani în Statele Unite. Era în Lugoj când s-a declarat pandemie și nu a mai plecat. Are dublă cetățenie, dar nu s-a putut vaccina până acum.
Lidia Turcu, cetățean româno-american: "Sunt aproape șocată emoțional de bucurie, este un sentiment de siguranță, de astăzi mă voi simți alt om, pot să mă duc să-mi vizitez familia".
Mai mulți români din Austria și Germania au străbătut peste 1.000 de kilometri pentru a se putea vaccina mai repede, fără programare.
Dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte Asociația de Anestezie și Terapie Intensivă: "Simțim că aici am făcut un act de resuscitare, am resuscitat spiritul pro-vaccinare, spiritul pozitiv, care ne va duce spre libertate și spre normalitate".
Evenimentul se încheie luni dimineață, la ora 08.00, iar peste 3 săptămâni va fi repetat pentru a administra doza de rapel.
Și în Capitală se va organiza un astfel de maraton, între 7 și 9 mai.
Între timp, restaurantele și sălile de spectacol și de sport se pot deschide din nou în Timișoara.
Restricțiile se ridică după ce orașul de pe Bega a înregistrat o rată a infectării de 2,66 la mie. Iubitorii de sport au alergat spre antrenamente încă de dimineață.