Ministrul Culturii vrea control la TNB. „Sunt alături de artiştii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituţiilor de cultură”, a reacţionat preşedintele Iohannis pe Facebook

30 iunie 2019, 18:35

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, susţine că bugetul Teatrului Naţional este mai mare faţă de anul trecut şi că nu se justifică reducerile de personal. Şi nici protestele anunţate de actori.

Pentru ce protestează? Pentru faptul că le-am triplat salariile? Nimeni din TNB nu va fi dat afară. S-a tot vehiculat acea cifră de 54 de persoane care vor fi date afară din Teatrul Național. Nu sunt angajatele Teatrului Național. Sunt angajații unei firme private, care are un contract cu Teatrul Național. În perioada imediat următoare, o să trimit corpul de control pentru a vedea pur și simplu modul în care a fost gestionat bugetul pe anul acesta. Un buget cu 4 milioane de lei mai mare decât anul trecut„, a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz, pentru TVR.

Ion Caramitru spune că în urmă cu câteva luni a fost evaluată activitatea Teatrului pe care îl conduce, iar rezultatele au fost bune.

Să trimită (n.r.corpul de control)! Recent, toate teatrele au avut evaluări cu managementul. Noi suntem campioni naționali, să spun așa, la încasări, la activitate, la număr de spectatori, la număr de spectacole, la procentul de ocupare al sălilor, este un exemplu!”, a spus Ion Caramitru, directorul TNB, pentru TVR.

Preşedintele României anunță că este alături artişti şi că instituţiile de cultură au nevoie de solidaritate. Klaus Iohannis atacă Guvernul pe care îl consideră vinovat de faptul că a alocat puţini bani pentru Cultură.

Sunt alături de artiştii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituţiilor de cultură. În loc să ne bucurăm de această resursă inestimabilă, suntem chemaţi să apărăm cultura română de la faliment. Dezastrul din cultură a fost provocat de acest Guvern al incompetenţei, prin bugetul ruşinii naţionale, construit pe cifre false. Cultura a fost pusă acum la coadă, ca multe alte obiective majore ale românilor„, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

„Artiştii şi instituţiile de cultură au nevoie de solidaritatea noastră. Ei servesc şi reprezintă moştenirea noastră culturală„, a precizat şeful statului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite