Summitul UE: Acord privind bugetul multianual şi Planul de relansare economică. Iohannis: România este pregătită să folosească aceste fonduri

10 decembrie 2020, 20:43

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi seară, pe Twitter, referitor la deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene şi a pachetului de relansare economică după pandemia de COVID-19, că „România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii în sectoare cheie”.

„Acord important astăzi prin deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene și a pachetului de relansare economică. România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme și investiții în sectoare cheie, în beneficiul tuturor românilor”, arată mesajul.

Președintele a participat la reuniunea Consiliului European.

 

„Acord în privinţa bugetului multianual şi a Planului de relansare «Viitoarea generaţie UE». Acum putem începe implementarea şi reconstruirea economiilor noastre. Planul de relansare crucial va stimula tranziţia ecologică şi digitală”, a anunţat, prin Twitter, Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Ungaria şi Polonia, care contestau introducerea mecanismului privind respectarea normelor statului de drept, blocau procedura de aprobare a bugetului UE pentru perioada 2021-2027, în valoare de 1.074,3 miliarde de euro, şi a Planului UE de relansare economică, în valoare de 750 de miliarde de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă