Summitul Trump-Kim. Peste 5.000 de jurnalişti au transmis de la întâlnirea din Singapore

13 iunie 2018, 13:10

În mod normal, în clădirea circuitului din Singapore sunt 36 de garaje de Formula 1 şi aici pot sta în timpul cursei în jur de 4.000 de persoane. Pe perioada summit-ului au fost aranjate 2.000 de staţii de lucru cu internet de mare viteză şi cu plasme pe care s-a putut vedea în timp real întâlnirea lui Trump cu Kim Jong Un. Televiziunile ţi agenţiile mari din Asia, Europa şi America au trimis echipe de zeci de oameni.

De exemplu, potrivit presei singaporeze, BBC a avut 80 de reporteri, cameramani şi producatori. KBS,  televiziunea publică sud coreeană, a trimis la Singapore în jur de 70 de  persoane. Absolut toate televiziunile japoneze au avut trimişi speciali la summit.

Yasuhiro Kojima lucrează de 15 ani pentru Nippon Television. Este analist politic şi seful biroului din Franţa. Jurnalistul a explicat că întâlnirea lui Trump cu Kim Jong Un a fost de departe cea mai importantă  ştire pentru presa niponă.

„Acum e prea devreme să analizăm pentru că nu putem vedea beneficiile, dar ceea ce am văzut de-a lungul zilei a fost un spectacol pentru Donald Trump, care l-a invitat aici pe Kim Jong Un. Nu ştim la ce să ne aşteptăm de la  această întâlnire”, a precizat Yasuhiro Kojima, analist politic pentru Nippon Television.

Japonezii sunt interesaţi de denuclearizare, însă vor să ştie şi când vor afla adevărul despre sutele de compatrioţi răpiţi în ultimele decenii de spionii nord-coreeni.

Yasuhiro crede că dictatorul de la Phenian a avut  foarte mult de câştigat în urma acestei întâlniri pentru că nu s-a vorbit  deloc despre abuzurile din Coreea de Nord: “A fost un spectacol bun şi pentru Kim. El a reuşit să arate lumii că este un fel de om normal şi poate este un câştigător al acestui summit.”

Miile de jurnalişti au transmis lumii în direct summit-ul de la Singapore. Imaginile au ajuns peste tot pe Planetă. Nimeni nu ştie încă dacă am asistat doar la un exerciţiu de imagine pentru cei doi lideri sau  întâlnirea chiar va schimba ceva în complicatul dosar nord-coreean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite