Summitul european de la Sibiu, benefic pentru micile afaceri locale

9 mai 2019, 11:44

La orele prânzului, restaurantele erau pline de clienți, cei mai mulți fiind pentru prima dată la Sibiu, cu ocazia summitului.

Noi ca business ne desfășurăm activitatea normal. Bineînteles că ne-am pregatit suplimentar în ceea ce privește aprovizionarea, numărul de personal. Ne-am pregătit pentru acest summit și sper că o să facem față cu brio, spune Teodora Pârcălăboiu, managerul unui local.

Vânzări mult mai mari au avut și magazinele de artizanat. Mulți străini au cumpărat suveniruri pentru cei dragi.

„S-a vândut foarte mult portul acesta tradițional al nostru, iile, cămășile de bărbați, câte un magnet sau câte o cană de artizanat.” (Elena Voicu, managerul unui magazin de artizanat)

În ziua summitului, în Piața Mare, au fost impuse unele restricții, iar cetățenii au avut acces mai greu, numai după ce au trecut de filtrele de securitate. Așa că unii comercianți și-au luat o zi liberă și au închis magazinele.

Micii producători se bucură că își pot promova gastronomia locală și rețetele tradiționale zonei. Primăria a pregătit și un târg special.

Sibiul va fi mult mai vizibil și activitatea orașului va crește, spune primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Sibienii sunt convinși că orașul lor va fi și mai cunoscut acum. Este al doilea mare eveniment, după ce Sibiul a fost capitala culturală europeană, care le va aduce un număr mare de turiști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite