Summit fără acord dar cu o declarație istorică a liderului nord-coreean Kim Jong Un: „Dacă nu aș fi pregătit pentru denuclearizare, nu m-aș afla aici”

28 februarie 2019, 09:25

Doar că acest subiect se vede diferit de la Washington și Phenian, iar prețul cerut de Kim Jong Un a fost prea mare pentru americani. La conferinţa de presă din această dimineață, președintele Trump a spus clar de ce nu s-a semnat un acord, dar speră că discuțiile vor continua.

Totodată, cei doi lideri se gândesc ca pe viitor să deschidă câte un birou de legătură în ambele țări.

La rândul său, Donald Trump a spus că a avut o conversație foarte productivă cu Kim Jong-Un, iar relația între cele două țări e mai bună ca niciodată.

Discuțiile celor doi lideri urmau să se încheie cu o ceremonie comună de semnare a unui acord, dar au anulat-o.

Cei doi lideri au părăsit joi, în convoaie separate, hotelul unde s-a desfășurat summitul, fără ceremonie publică de semnare a unui acord.

„Cei doi lideri au discutat diverse mijloace de a avansa în privința denuclearizării și conceptelor de resort economic”, a precizat, într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

„Nu s-a ajuns la niciun acord de această dată, dar echipele lor sunt nerăbdătoare să se întâlnească în viitor„, a adăugat ea, precizând de asemenea că cei doi lideri au avut „întâlniri foarte bune și constructive”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă