Summit B9 la București. În mesajul către liderii B9, Joe Biden reafirmă angajamentul SUA pentru asigurarea securității statelor de pe flancul estic, ca și a tuturor membrilor NATO

Joe Biden - NATO
Joe Biden - NATO
10 iunie 2022, 15:47

Mesajul președintelui Biden reafirmă și întărește angajamentul SUA pentru asigurarea securității statelor B9, ca și a tuturor statelor membre NATO, în fața oricăror acte de agresiune, inclusiv prin implementarea unor măsuri robuste de descurajare a amenințărilor la adresa securității statelor aliate din regiune.

Ca o dovadă a angajamentului de securitate al SUA, președintele Biden menționează forțele și echipamentele militare suplimentare dislocate deja în statele din regiune, precum și creșterea intensității exercițiilor comune cu forțele armate aliate din statele de pe flancul estic al NATO.

Preşedinţii României, Klaus Iohannis, şi Poloniei, Andrzej Duda, iniţiatori ai Formatului Bucureşti 9, i-au primit, la Palatul Cotroceni, pe participanţii la Summitul B9.

VEZI ȘI A început Summitul B9 de la București. Iohannis: Solidaritatea, dialogul și cooperarea stau la baza forței noastre comune. Președintele polonez: Cel mai important acum este să sprijinim Ucraina

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Kogălniceanu devine cea mai mare bază NATO din Europa

Cum arată scenariul unei invazii a lui Vladimir Putin în Europa