Sume uriașe cerute de ALPAB pentru băncile și coșurile de gunoi din București

700 de euro pentru o bancă și 600 de euro pentru un coş de gunoi. Atât se gândesc reprezentanții Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) să cheltuiască pentru achiziționarea mobilierului urban din Capitală. Instituția vrea să cumpere 1500 de bănci noi și tot atâtea coșuri de gunoi. Preţurile sunt însă mult peste cele din piaţă, iar primarul general Nicușor Dan anunţă că sumele cerute de conducerea ALPAB, prin bugetul pentru acest an, vor fi modificate.

17 Ianuarie 2023, 19:08 Știrile TVR |

Administrația Lacuri Parcuri și Agrement anunță că vrea să achiziționeze anul acesta 1500 de bănci, dar și 1500 de coșuri de gunoi pentru spațiile verzi, însă la prețuri duble față de cele de pe piață. Astfel că cere Primăriei Capitalei să-i ofere 3500 de lei pentru fiecare bancă și 3000 de lei pentru fiecare coș de gunoi.

Calculele sunt trecute în proiectul bugetului Capitalei pentru 2023. În total, conducerea ALPAB solicită 9,8 milioane de lei pentru bănci și coșuri de gunoi.

”Trebuie să ne raportăm un pic la cum arată Bucureştiul şi la ce ne-a fost transmis în ultimii doi ani, că nu sunt bani. Te uiţi un pic pe nişte site-uri, observi un preţ mediu de 1500, spre 2000 maxim o bancă. Mă gândesc că fiind o instituţie publică nu va cumpăra la bucată. Pe noi ne interesează, în primul rând, spaţiile verzi din perspectiva calităţii spaţiului verde, care produce oxigen”, spune Irina Zamfirescu, reprezentant ONG dezvoltare urbană.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că sunt prețurile maximale: ”Niciodată nu vor fi plătite sumele astea. Ei au fost obligați să pună în buget acele sume care rezultă dintr-un studiu de fezabilitate, pe care l-a moștenit de la vechea administrație. Fiți convinși că-n momentul în care vor face achizițiile vom vedea prețurile de pe piață.

Municipalitatea estimează, pentru acest an, un buget total de 11,393 miliarde de lei, din care un buget propriu de 8,091 miliarde de lei.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI