"Suflet Colectiv" - povestea nespusă. Alex Penescu, supravieţuitor al incendiului din Colectiv: Ideea acestei piese a apărut probabil cât eram eu în comă, pentru că m-am trezit cu ea în cap

Alex Penescu, supravieţuitor al incendiului din Colectiv, a compus o piesă rock în memoria victimelor. "Suflet Colectiv" a fost lansată la aproape 5 ani de la tragedie. Proiectul "Suflet Colectiv" a adus împreună diverși artiști și nume sonore, printre care Călin Pop de la Celelalte Cuvinte și Costin Adam de la Phoenix.

01 Octombrie 2020, 21:48 |
Suflet Colectiv
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Notele și versurile le avea de mult în minte, dar flacările din Colectiv, care i-au afectat mâinile, l-au împiedicat pe Alex ani buni să le așeze pe portativ.

Alex Penescu: "Am pornit de la ideea piesei, care a apărut probabil cât eram eu în comă, pentru că m-am trezit cu ea în cap şi am trecut prin momentele în care am compus-o pur şi simplu în minte, fără să pot să pun mâna pe niciun instrument. Am ajuns ani mai târziu la momentul în care am putut, în sfârșit, să încep să pun puţintel mâna pe pian (...). A fost un drum lung, pe de o parte plin de satisfacţii şi bucurii, cu micile mele frustrări inerente apropo de ce pot să fac acum versus de ce puteam face înainte, dar am strâns din dinți, le-am depăşit".

Imaginile din clip sunt metaforice. Ne amintesc de clipele cumplite, dar nu le și vedem.

"Suflet Colectiv" reunește muzicieni de renume: Călin Pop de la Celelalte cuvinte și Costin Adam, solistul trupei Pheonix.

Alex, ca și alți supraviețuitori, continuă să lupte.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TRAGEDIA DE LA CLUBUL COLECTIV
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 22°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 19°C 14°C
CONSTANTA 15°C 20°C
CRAIOVA 18°C 21°C
BRASOV 18°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI