Suferinţa, vindecată prin artă. „Teatru de la școala din sat”, un proiect pentru copiilor ai căror părinţi lucrează în străinătate

8 octombrie 2019, 19:54

Robert este personajul principal din piesa de teatru „Al cui ești tu?” . Este un copil crescut de bunic, după ce părinții săi au plecat la muncă în Spania. Povestea are un final fericit. Robert devine scriitor.

Micuţii din satul constănțean Mihai Viteazu au urmărit piesa cu sufletul la gură. Mulţi s-au identificat cu eroul, pentru că au cel puţin un părinte plecat la muncă peste hotare.

La fel si George a cărui mamă a plecat la muncă în Italia pentru a-i oferi un trai mai bun. Tatăl lucrează din zori și până noaptea, iar copilul rămâne în grija bunicii. Mama vine acasă de două ori pe an, iar in vacanţe merge el la ea.

Cadrele didactice îi observă de aproape pe copiii care au părinți în străinătate. Cu unii dintre ei, părinții întrerup orice contact și nu se mai întorc vreodată în țară.

Proiectul „Teatru la școala din sat” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și se desfăşoară în mai multe localităţi din Constanţa.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite