Suedia speră să adere la NATO înaintea summitului de la Vilnius

1 aprilie 2023, 08:20

Ulf Kristersson, premierul Suediei: Ne-am păstrat calmul. Acestea sunt decizii care, în cele din urmă, trebuie luate de Ungaria și Turcia și continuă să existe speranța noastră, și speranța celorlalte 28 de țări că (aderarea Suediei) va avea loc înainte de summitul de la Vilnius, dar nu sunt garanții în acest sens.

Parlamentul turc a ratificat aderarea Finlandei la NATO, nu însă şi pe cea a Suediei.

În privinţa Suediei, Erdogan a spus că va continua discuţiile cu aceasta asupra chestiunilor legate de terorism şi că ratificarea de către Turcia a intrării acestei ţări în Alianţa Nord-Atlantică va depinde de măsurile luate de guvernul suedez.

În privința Suediei, Turcia respinge aderarea regatului la alianță, ca urmare a protestului din lun ianuarie, de la Stockholm, în timpul căruia un extremist a ars Coranul.

Ankara acuză Suedia în continuare că adăpostește persoane pe care le consideră membre ale unor grupări teroriste și cere extrădarea lor.

Președintele finlandez a declarat că țara sa va adera la NATO imediat ce cererea sa va fi ratificată, chiar dacă Suedia va întâmpina probleme.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite