Suedia se califică în sferturi la Campionatul Mondial de Fotbal pentru prima dată în ultimii 24 de ani după 1-0 cu Elveţia

3 iulie 2018, 16:48

După ce au eliminat Italia în barajul de calificare și Germania în grupe, suedezii au învins Elveția cu 1-0 și vor juca în sferturi din nou, după 24 de ani.

Elveţienii, fără doi jucători importanţi, Lichtsteiner şi Schaer, au avut o posesie mai bună a mingii, dar scandinavii şi-au creat ocazii mai multe şi mai mari.

Nordicii au avut  cea mai mare şansă, în min. 28, când Berg a reluat din careu, dar a scos Sommer.

Prima ocazie a elveţienilor a venit în min. 34, când Xhaka a şutat de la peste 30 m, dar balonul s-a dus pe deasupra porţii. Dzemaili (38) a fost găsit în careu de Zuber, dar a trimis peste poartă din poziţie ideală.

Forsberg (40) a beneficiat de o lovitură liberă, însă mingea a fost deviată de Dzemaili, puţin pe lângă. Ultima ocazie a primei reprize a fost un voleu al lui Ekdal (41), care a reluat din voleu de la 7 metri, la centrarea lui Lustig.

În partea secundă, Toivonen (49) a şutat peste poară din careu, iar în min. 66, Suedia a deschis scorul, prin Forsberg, cu un şut de la 17 metri, deviat decisiv de Akanji.

În prelungiri, Olsson a scăpat pe contraatac şi a fost faultat din spate de Lang, care a primit cartonaş roşu, arbitrul a dictat iniţial penalty, dar a revenit apoi şi a dat lovitură liberă din marginea careului, iar şutul lui Toivonen a fost respins de Sommer, la ultima fază a partidei.

În sferturi, Suedia va înfrunta câştigătoarea dintre Anglia şi Columbia.

Min 90+3. Penalty pentru Suedia. Se verifică VAR și NU se acordă penalty, doar cartonaș roșu pentru  Lang (pentru fault în postura de ultim apărător) și lovitură liberă.

Min 80 Ocazie Elveția. Forsberg  respinge de pe linia porții mingea trimisă de Embolo.

GOOOL Suedia min 66, înscris de Forsberg.

Suedia – Elveţia 0-0 la pauză

Min 41 Ocazie Suedia. Ratarea imensă a lui Ekdal

Min 40 Ocazie Suedia. Șutul lui Forsberg, din lovitură liberă, trece pe lângă vinclu.

Min 38. Ocazie Elveția, prin Dzemaili

Min 28. Ocazie uriașă pentru Suedia, prin Berg. Sommer respinge

Min 24. Elvețienii șutează mult peste poarta adversă

Min 9. Ocazie Suedia, prin Berg

Echipele de start

Suedia

Olsen – Lustig, Lindelof, Graqvist, Augustinsson – Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg – Berg, Toivonen

Rezerve: Nordfeldt, Johnsson, Durmaz, Guidetti, Helander, Hiljemark, Jansson, Johnsson, Thelin, Krafth, M. Olsson, Rohden

Antrenor: Janne Andersson

Elveția

Sommer – Lang, Djourou, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Zuber – Drmic

Rezerve: Burki, Mvogo, Elvedi, Embolo, Fernandes, Freuler, Gavranovic, Moubandje, Seferovic, Zakaria

Antrenor: Vladimir Petkovic

Arbitru: Damir Skomina

Avancronica meciului

Fără un joc spectaculos, suedezii şi-au câştigat grupa devansând Mexicul la golaveraj.

“Dacă unii ne subestimează, e problema lor, nu ne gândim la asta. Ar fi o pierdere de timp. Avem idei clare de joc, băieţii au respectat cu o loialitate incredibilă planul de joc şi acesta este motivul pentru care suntem aici”, spune Janne Anderson, selecţionerul Suediei.

Suedia şi Elveţia sunt cunoştinţe vechi. Până acum s-au întâlnit de 27 ori, iar egalitatea este perfectă. Fiecare formație a câștigat câte zece meciuri, iar șapte s-au terminat la egalitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite