Suedia admite că a eșuat în privința protejării seniorilor. Peste jumătate dintre decese s-au înregistrat în cămine pentru vârstnici

Autoritățile suedeze recunosc că au eșuat în a-și proteja bătrânii în lupta cu noul coronavirus. Dintre cele 3200 de decese înregistrare de la începutul pandemiei, aproape jumătate au avut loc în cămine pentru vârstnici.

10 Mai 2020, 22:24 (actualizat 10 Mai 2020, 22:37) Știrile TVR |

Este un eșec faptul că nu i-am putut proteja mai bine pe vârstnici. Declarația a fost făcută la televiziunea publică de ministrul sănătății din Suedia, o țară care a introdus restricții modeste în timpul pandemiei.

LENA HALLENGREN, ministrul sănătăţii din Suedia: "Noi ca societate trebuie să ne asumăm o responsabilitate că nu am putut să echipăm mai bine căminele de bătrâni. Pentru că nu am acordat prioritate angajaţilor de aici, condiţiilor de muncă şi statutului lor."

Presa suedeză a insistat în ultimul timp asupra condițiilor de muncă din aziluri, afectate de lipsa mijloacelor de protecție și a personalului corespunzător.

Potrivit unor mărturii, unii seniori ar fi fost contaminați în timpul spitalizării, iar apoi trimiși la azil, unde au răspândit virusul.

Suedia a avut o abordare diferită față de alte țări europene. A menținut deschise şcolile, cafenelele și restaurantele și i-a îndemnat pe oameni să respecte recomandările autorităților.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI