Suedia admite că a eșuat în privința protejării seniorilor. Peste jumătate dintre decese s-au înregistrat în cămine pentru vârstnici

10 mai 2020, 22:24

Este un eșec faptul că nu i-am putut proteja mai bine pe vârstnici. Declarația a fost făcută la televiziunea publică de ministrul sănătății din Suedia, o țară care a introdus restricții modeste în timpul pandemiei.

LENA HALLENGREN, ministrul sănătăţii din Suedia: „Noi ca societate trebuie să ne asumăm o responsabilitate că nu am putut să echipăm mai bine căminele de bătrâni. Pentru că nu am acordat prioritate angajaţilor de aici, condiţiilor de muncă şi statutului lor.”

Presa suedeză a insistat în ultimul timp asupra condițiilor de muncă din aziluri, afectate de lipsa mijloacelor de protecție și a personalului corespunzător.

Potrivit unor mărturii, unii seniori ar fi fost contaminați în timpul spitalizării, iar apoi trimiși la azil, unde au răspândit virusul.

Suedia a avut o abordare diferită față de alte țări europene. A menținut deschise şcolile, cafenelele și restaurantele și i-a îndemnat pe oameni să respecte recomandările autorităților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite