Sudul și Estul țării s-au topit. Valul de căldură sufocantă nu dă încă semne că se sfârșește

27 iulie 2022, 21:43

Bucureștenii au avut de înfruntat o nouă zi toridă, cu temperaturi de 40 de grade la umbră, și cu siguranță mai mari între blocurile încinse de soare.

Cu excepția Dobrogei, întregul sud al țării s-a aflat sub cod portocaliu de căldură și disconfort termic crescut. Cine a ieșit pe stradă a simțit arșița din plin.

Alis Grasu, manager, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: În ultimele zile, e creștere a numărului total de solicitări la Serviciul de Ambulanță București Ilfov, cu 30 la sută față de iunie. Aveau lipotimii, senzații de pierdere a stării de conștientă și 8 chiar au pierdut-o pentru scurt timp, cu sincope.

După-amiază în Sud, Sud-Est și Est a intrat în vigoare o nouă avertizare cod portocaliu, de data aceasta de furtuni și vijelii.

După doar câteva ore de pauză, mâine dimineață, la ora 3, codul protocaliu de furtuni intră din nou în vigoare în aceleași regiuni, până spre seară. Dar nici de data aceasta nu vin aversele puternice de care e nevoie pentru a alunga canicula și seceta.

Florinela Georgescu, director executiv ANM: Instabilitatea pe care o putem avea zilele viitoare e mai degrabă uscată, nu ploaia va fi elementul principal, ci intensificări ale vântului.

Nu ne rămâne deocamdată decât să ne protejăm. Medicii ne sfătuiesc să evităm sportul în aer liber, băuturile îndulcite sau cafeaua și, dacă trebuie neapărat să ieșim, să nu uităm pălăriile sau umbrelele.

Alis Grasu, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: Să ne hidratăm, dacă trebuie să stăm afară, să petrecem 15 minute pe oră în incinta ventilată, să bem un pahar de apă la 20 de minute, să nu așteptăm să apară senzația de sete.

Nici alte regiuni ale țării nu scapă de caniculă. Pentru mâine și poimâine meteorologii au emis un cod galben de căldură, cu temperaturi de până la 37 de grade, pentru Vestul și țării și Câmpia Dunării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite