VIDEO. Sudanul, țara cu mai multe piramide decât Egiptul, dar fără turism

Sudanul țara cu mai multe piramide decât Egiptul
Sudanul țara cu mai multe piramide decât Egiptul
2 august 2017, 08:39

Egiptul este țara asociată cu piramidele, iar turismul este o afacere prosperă. Conform statisticilor oficiale, în cursul anului 2015 peste 9,3 milioane de turiști au vizitat Egiptul. Cea mai mare dintre piramide, piramida lui Cheops (Khufu) din Giza, este singura mare minune a Antichității care încă dăinuie, dintre cele șapte.

În Sudan sunt însă cel puțin de două ori mai multe piramide decât în Egipt, dar turiștii se aventurează rareori în această țară africană. Conform arheologilor, în Sudan sunt peste 250 de piramide, în timp ce în Egipt sunt 120 de piramide.

Spre exemplu, necropola El-Kurru, un cimitir regal folosit între anii 795 î.Hr și 315 î.Hr. de conducătorii nubieni, dintre care unii au ajuns faraoni ai Egiptului, cuprinde mai multe morminte străvechi, printre care și morminte în care au fost îngropați cai.

În regiunea Nuri (sudul Sudanului) se află 73 de piramide, printre care și mormântul regelui Taharqa (690 î.Hr. — 664 î.Hr.), iar la Meroe, la 200 de kilometri nord-est de capitala Khartoum, sunt alte 177 de piramide.

 

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

UE acordă tichete gratuite tinerilor pentru a vizita Europa