Suceava: Fetiță rănită la școală, dusă de învățători acasă și lăsată în grija unui frate de 12 ani

26 octombrie 2019, 14:23

Incidentul a avut loc la școală gimnazială din Pătrăuți. În timpul pauzei mari, o fetiță de clasa întâi s-a rănit în timp ce se juca pe o balustradă metalică. Alertat de ceilalți elevi, profesorul de serviciu a descoperit ce se întâmplase.

Directoarea școlii era plecată când s-a petrecut incidentul. Când s-a întors a decis ca  împreună cu o altă profesoară și cu învățătoarea copilei să o ducă acasă.

Fetița a fost lăsată acasă, în grija unui frate mai mare, un băiețel de 12 ani, până la venirea părinților, plecați după bureți, în pădure. Mai târziu, când tata a ajuns acasă, a găsit fetița plină de sânge și a sunat la 112.

Fetița a fost transportată de urgență la Spitalul Județean din Suceava.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a început o anchetă în acest caz.

Reprezentanții FederațieiAsociațiilor de Părinți spun că situația creată este incredibilă, iar consecințele puteau fi extrem de grave, având în vedere starea fetiței în momentul în care a fost lăsată fără supraveghere.

Conform regulamentului școlar, personalul din învățământul preuniversitar are obligația să vegheze la siguranța elevilor pe întreg parcursul desfășurării programului școlar și a activităților școlare și extrașcolare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite