Subvenţiile au plecat spre fermieri. Cererile pentru 2017 se depun până la data de 15 mai

31 martie 2017, 20:09

Subvenţiile a peste 90 la sută dintre fermieri erau plătite dimineaţă, la ora 9.00.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: “Ministerul Agriculturii ziceţi că-i cazinou. Luminile sunt aprinse peste tot. Se lucrează”.

Alţi aproape 25.000 de agricultori îşi vor primi banii cât de curând. 33.000 mai aşteaptă subvenţiile pentru că au dosare incomplete. Totuşi, sunt fermieri care se plâng că nu au banii în conturi.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: “Este pentru prima dată când în România se dau subvenţiile până la 31 martie. Anul trecut, în luna aprilie, se dădeau hârtii, nu bani”.

Preşedintele Organizaţiei Naţionale Legume-Fructe din România, Aurel Tănase: “Ar fi foarte bine dacă cele expuse de domnul ministru ar fi în concordanţă cu realitatea şi în următoarele zile fermierii ar avea banii în cont. Ce ne îngrijorează este că foarte mulţi fermieri susţin că nu au primit nici măcar avansul care trebuia primit din octombrie”.

Fermier, Nicolae Sitaru: “Eu am mai vorbit cu nişte vecini de pe lângă mine, de aici, niciunul nu şi-a primit subvenţia. Nici eu. Şi lucrez o suprafaţă destul de mare”.

Anul trecut, plăţile au însumat puţin peste 255 de milioane de euro, iar anul acesta suma a depăşit două miliarde.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: “Eu nu sunt purtător de vorbe. Eu sunt purtător de fapte. Eu, în ţara mea, lucrez atent”.

Urmează subvenţiile pentru 2017. Cererile se depun până pe 15 mai. Iar în octombrie – noiembrie fermierii ar urma să primească avansul.

Ministrul Petre Daea se oferă drept exemplu pentru cei obişnuiţi cu muncile câmpului.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: “Pentru mine programul este de la şase şi jumătate dimineaţă şi vin cu sufertașul de mâncare, cum veneau oamenii înainte, la plug. Da da, atenţie. Atenţie la acest lucru, e un amănunt de luat în seamă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite