Subprefectul Capitalei și un secretar de stat din MAI, audiați la Parchetul General

11 septembrie 2018, 10:50

Colonelul Gheorghe Nucu Marin a declarat la ieșirea de la audieri că protestul a degenerat că nu se așteptau ca acest protest să fie atât de violent. El a spus că nu au fost luate măsuri speciale, deși conducerea ministerului era în MAI, atât ministrul Carmen Dan cât și el.

Subprefectul Capitalei este cel care a participat la ședințele organizatorice, premergătoare mitingului din 10 august, în cadrul cărora autoritățile au stabilit planul de măsuri pentru asigurarea ordinii la mitingul diasporei.

Subprefectul Capitalei, Corneliu Cârstea, are certificat ORNIS, spre deosebire de Speranța Cliseru, prefectul Capitalei.

Speranța Cliseru a declarat că semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoriei, însă după miezul nopții, în condițiile în care Jandarmeria a comunicat că prefectul  semnase ordinul de intervenție la ora 20.00 și apoi la ora 23.00.

Prin urmare procurorii militari trebuie să elucideze această chestiune – când exact a fost semnat ordinul de evacuare a pieței?

Aproape 800 de persoane care se consideră victime au făcut plângere la Parchetul General. Procurorii au deschis o anchetă in rem, a transmis pentru Telejurnal Alexandru Costache.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite