Subiectul imigranților provoacă tensiuni între Franța și Italia. Ministrul de externe italian și-a anulat în ultimul moment vizita oficială programată la Paris

5 mai 2023, 13:26

Totul după ce ministrul de interne francez le-a atacat pe președinta partidului de extremă dreapta din Franța, Marine Le Pen, și pe Giorgia Meloni, acuzându-le că împărtășesc un „viciu” tipic extremei drepte, acela de „a minți populația”.

Mai mult, oficialul a declarat că Meloni este incapabilă de a gestiona problema imigranților, pentru care a fost aleasă. Ministrul de externe italian a afirmat ulterior că această declarație este o insultă adusă țării sale și a refuzat să mai meargă la Paris.

Ministrul italian al Transporturilor, populistul eurosceptic Matteo Salvini, a spus la rândul său că nu acceptă lecții despre imigrație de la cei care resping femeile și copiii, continuând în schimb să găzduiască teroriști și criminali care ar trebui să fie extrădați în Italia.

În încercarea de a aplana conflictul, Ministerul francez de Externe a transmis că relația dintre Italia și Franța se bazează pe respect reciproc și că speră că vizita lui Antonio Tajani să fie reprogramată cât mai curând.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite