Subiectele grilă la BAC și Evaluarea Națională se amână cel puțin un an. Ministrul interimar al Educației: În timpul jocului nu se schimbă regulile

2 noiembrie 2018, 14:30

Am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile. În acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul subiectelor de examen, a anunțat ministrul interimar al Educației, care a precizat că modele de subiecte vor fi postate pe site-ul Ministerului Educației în această seară.

Ministerul Educației a organizat o dezbatere după ce a anunțat că modifică tipul de subiecte de la Evaluarea Națională și Bacalaureat și planificase să introducă de anul acesta 40% subiecte grilă. Federația Părinților, sindicatele și Consiliul Național al Elevilor au cerut  să fie amânată cu cel puțin 1 an implementarea subiectelor grilă la examene.

Zilele trecute, Ministerul Educației a publicat pentru scurt timp, pe site-ul instituției, modelele de teste pentru examenele naționale. Astfel, la proba scrisă la limba și literatura română pentru Bacalaureat apăreau întrebări de tip grila cu câte patru variante de răspuns. Și în testul de matematică pentru Evaluarea Naționala, elevii primeau câte patru rezultate pentru primele zece exerciții.

Modelele de teste pentru examenele naționale au dispărut însă rapid de pe site-ul ministerului.

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a chemat la discuții reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, pe tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019: Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și Bacalaureat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite