SUA: Zeci de morți după inundațiile din nord-estul țării

3 septembrie 2021, 12:45

În nord-estul SUA, strălucește din nou soarele însă multe comunități sunt în continuare acoperite de ape. În New Jersey, 23 de oameni au murit, majoritatea aflați la volan dar surprinși de viitură care i-a înghițit cu tot cu mașini.

Rămășițele uraganului Ida au adus ploi record dar și rafale de vânt care au distrus sute de locuințe și cea mai mare fermă de lapte din Statele Unite.

Și orașul New York pare pe alocuri de nerecunoscut. Parcul Central este mai mult un lac, sute de locuințe au fost avariate, și metroul inundat.

Aproape o mie de persoane au fost salvate de la metroul inundat care nici acum, după aproape 48 de ore de la teribila furtună, nu funcționează în parametrii normali.

14 oameni au murit în metropolă americană, cei mai mulți surprinși de ape în apartamentele aflate la parter sau demisol.

Președintele Biden a decretat stare de urgență în New Jersey și New York pentru a facilita accesarea de fonduri federale.

Decese au fost raportate și în statele Pennsylvania, Maryland și Virginia. Sute de oameni au devenit sinistrați și mulți au fost salvați cu elicopterul de pe acoperișuri.

Ploile record au adus în 3 ore mai multă apă decât în 3 luni. Zeci de drumuri și autostrăzi sunt impracticabile iar multe aeroporturi din New York și New Jersey sunt în continuare închise.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite