SUA | Vigilență sporită la Capitoliu, în așteptarea primului discurs în Congres al președintelui Joe Biden

SUA Capitoliu
SUA Capitoliu
27 aprilie 2021, 14:57

Cei prezenţi la şedinţa de miercuri vor reprezenta doar o fracţiune din sutele de membri ai Congresului, judecătorii Curţii Supreme, principalii oficiali guvernamentali şi oaspeţii care iau parte de obicei la astfel de evenimente, pentru a permite o distanţare socială mai mare, în condiţiile pandemiei cu noul coronavirus.

Securitatea va fi în schimb şi mai bine reprezentată decât de obicei, pentru discursul desemnat oficial „Eveniment naţional special” şi a cărui desfăşurare va fi supervizată de Serviciul secret.

Clădirea Congresului este încă înconjurată de un gard de sârmă din oţel, iar în Washington continuă să fie desfăşuraţi circa 2250 membri ai Gărzii naţionale din 18 state, reprezentând totuşi doar o parte din efectivele mult mai ample mobilizate după asaltul din ianuarie.

Autorităţile din Districtul Columbia au cerut Pentagonului să autorizeze contingentul local al Gărzilor naţionale să ajute poliţia la gestionarea eventualelor proteste anti-Biden în preajma discursului de miercuri.

Nu se ştie deocamdată dacă solicitarea va fi aprobată, în condiţiile în care mobilizarea Gărzilor naţionale a costat deja peste 520 de milioane de dolari, potrivit conducerii acestora.

Luni, poliţia Capitoliului a anunţat că a reţinut un tânăr de 22 de ani care a încercat să escaladeze împrejmuirea de securitate, duminică seara.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite