SUA: Un paraşutist a supravieţuit după ce i s-a defectat paraşuta şi a căzut pe o casă

Parașutist
Parașutist
4 februarie 2023, 11:32

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, ar avea între 30 şi 40 de ani, potrivit Departamentului de Pompieri din Oceanside, California, care a intervenit lângă Aeroportul Municipal Oceanside în urma unui apel de urgenţă primit vineri, după ora locală 17.00.

Pompierii l-au găsit pe bărbat întins pe jos între două case dintr-o zonă rezidenţială. El a primit îngrijiri medicale la faţa locului, înainte de a fi transportat cu ambulanţa la aeroport de unde a fost trimis pe cale aeriană la un spital.

Potrivit pompierilor din Oceanside, paraşutistul a suferit leziuni grave, însă acestea nu îi pun viaţa în pericol.

Bărbatul făcea parte dintr-un grup însoţit de personal autorizat de la clubul GoJump din Oceanside.

Paraşutistul s-a confruntat cu probleme după ce paraşuta sa s-a deschis doar parţial, a indicat un reprezentant al departamentului de pompieri din Oceanside, Blake Dorse. „Ceilalţi paraşutişti care au sărit cu el au fost martori la eveniment şi au văzut că paraşuta lui nu s-a deschis corect”, a spus el.

Paraşuta a prevenit totuşi căderea lui în gol, potrivit autorităţilor. Aterizarea a fost, însă, accelerată şi necontrolată.

Dorse a precizat că, deşi nu este neobişnuit ca paraşutiştii să rateze aterizarea la ţintă şi să coboare în zone rezidenţiale, un astfel de incident este rar. „Este prima dată când asist la deschiderea eşuată a unei paraşute”, a spus Dorse care lucrează în departamentul de pompieri de 17 ani.

GoJump s-a confruntat cu cel puţin alte două incidente în Oceanside în mai puţin de un an, soldate cu vătămări grave. Potrivit Coast News Group, un avion GoJump care s-a prăbuşit în iunie s-a soldat cu moartea unui pilot aflat în perioada de pregătire şi cu rănirea unui pilot experimentat. Alte două persoane au fost rănite într-un accident care a avut loc în februarie anul trecut.

GoJump nu a răspuns unei solicitări de a comenta evenimentul, notează DPA/TCA.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite