Un ”număr tot mai mare” de obiecte neidentificate pe cer, semnalează Pentagonul

Obiect neidentificat
Obiect neidentificat
18 mai 2022, 07:56

Pentru prima dată după mai mult de 50 de ani, Congresul SUA a organizat o audiere publică dedicată „fenomenelor aeriene neidentificate”.

„De la începutul anilor 2000, am observat un număr tot mai mare de obiecte neautorizate sau neidentificate”, a declarat Scott Bray, director adjunct al serviciului de informaţii pentru US Navy.

Responsabilul a atribuit această creştere „eforturilor considerabile” ale armatei americane pentru „a destigmatiza actul de raportare a observărilor” şi progresului tehnologic.

Cu toate acestea, el a spus că nu a detectat nimic „care să sugereze o origine non-terestră” acestor fenomene. Dar nici nu a exclus definitiv această posibilitate.

În iunie 2021, serviciile americane de informaţii americane au afirmat deja într-un raport mult aşteptat că nu există nicio dovadă a existenţei extratereştrilor, recunoscând în acelaşi timp că zeci de fenomene observate de piloţii militari nu pot fi explicate.

Unele ar putea fi explicate prin prezenţa dronelor sau a păsărilor care creează confuzie în sistemele radar ale armatei americane. Altele ar putea proveni din teste de echipamente sau de tehnologii militare efectuate de alte puteri, precum China sau Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite