SUA: Trei persoane au fost ucise şi un poliţist rănit într-un atac armat la o fabrică din Maryland

Atac armat in SUA
Atac armat in SUA
10 iunie 2022, 09:40

O a patra persoană de la fabrică a fost rănită în atac, în timp ce un poliţist a fost rănit într-un schimb de focuri cu atacatorul, a anunţat biroul şerifului local.

„Suspectul nu mai reprezintă o ameninţare pentru comunitate”, a anunţat biroul şerifului din comitatul Washington, într-o postare pe Facebook.

Împuşcăturile au fost raportate în jurul orei 14:30 la fabrica Columbia Machine din Smithsburg, la circa 100 de km nord de Washington D.C.

 

 

Suspectul a fugit de la faţa locului după atac şi a fost urmărit până la o intersecţie de către un ofiţer al poliţiei statale din Maryland.

„A avut loc un schimb de focuri între suspect şi poliţist”, a precizat biroul şerifului. „Amândoi au fost răniţi şi transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale”, a mai spus el.

„Am deschis o anchetă după atacul armat din Smithsburg, iar biroul nostru este în contact cu oficialii de pe teren”, a declarat, într-un mesaj pe Twitter, congresmanul David Trone, a cărui circumscripţie include Smithsburg.

În Statele Unite au loc aproape zilnic atacuri armate, iar cel mai grav din ultimul timp a avut loc pe 25 mai, când 21 de persoane au murit,  dintre care 19 copii, într-un atac armat la o școală primară din Texas.

După acel masacru, preşedintele american Joe Biden  a lansat mai multe apeluri  la a ‘înfrunta lobby-ul armelor’, astfel încât să fie luate măsuri de reglementare.  Preşedintele democrat a criticat opoziţia republicană, care îi blochează toate încercările de a trece prin Congres o serie de măsuri, cum ar fi verificarea obligatorie a cazierului şi antecedentelor psihiatrice ale persoanelor care cumpără arme.

Tabăra conservatoare a refuzat până în prezent să aplice o interdicţie privind comercializarea puştilor de asalt către civili, precum cea care a existat în Statele Unite între 1994 şi 2004 pentru anumite arme semiautomate.

VEZI ȘI SUA: Camera Reprezentanţilor a votat un proiect de lege care prevede creşterea la 21 de ani a vârstei de la care americanii pot cumpăra arme

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite