SUA sunt îngrijorate de participarea Indiei la exerciţiile militare Vostok, organizate de Rusia

Manevre militare
Manevre militare
31 august 2022, 08:54

Luna trecută, Moscova a anunţat intenţia de a organiza exerciţiile ‘Vostok-2002’ (Est) la început de septembrie, chiar dacă duce un război costisitor în Ucraina.

Întrebată despre participarea Indiei, Karine Jean-Pierre le-a spus reporterilor la bordul Air Force One, în timp ce preşedintele Joe Biden zbura în Pennsylvania, că Statele Unite sunt îngrijorate în legătură cu orice ţară care participă la exerciţii militare alături de Rusia în timp ce aceasta este în război cu Ucraina.

La exerciţiile militare ‘Vostok’ din acest an participă contingente şi observatori din peste de zece ţări, printre care China, India, Siria, Algeria, Mongolia, Nicaragua, Laos şi Azerbaidjan. Vor fi prezenţi, de asemenea, militari din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, care – alături de Rusia – fac parte din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Rusia a dat asigurări luni că manevrele ‘Vostok-2002’, la care participă peste 50.000 de militari în perioada 1-7 septembrie, nu sunt îndreptate împotriva niciunei ţări şi a niciunei alianţe militare, cum ar fi NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite