SUA sunt gata pentru orice scenariu | Joe Biden: “Continuăm să considerăm diplomaţia cea mai bună cale” | Ucraina își dezvoltă forțele armate

1 februarie 2022, 17:42

Armata ucraineană are în prezent 250.000 de militari față de 900.000 cât are armata rusă. Ucrainienii au început manevre cu lansatoare multiple de rachete în sud-estul țării, în apropiere de Crimeea. Sistemele Uragan au fost realizate în perioada sovietică și pot lansa rachete de 220 milimetri pe o raza de acțiune de 95 de kilometri.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat după discuția cu omologul ucrainean că administrația pe care o conduce este gata pentru orice scenariu referitor la Rusia: “Continuăm să considerăm diplomaţia cea mai bună cale. Dar, cum Rusia continuă să maseze trupe în apropierea Ucrainei, suntem gata pentru orice scenariu”.

Statele Unite și aliații lor au pregătit o listă a apropiaților lui Vladimir Putin pe care ar urma să-i supună sancțiunilor dacă Rusia își va trimite trupele în Ucraina.

În vizită la Kiev, premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat că țara sa va furniza gaz și arme dar și ajutor umanitar și economic.

“În partea noastră de Europa nu există cutremure sau erupţii vulcanice. Dar, trăind alături de Rusia, avem sentimentul că trăim la poalele vulcanului”, a declarat premierul polonez.

Aliații occidentali acuză Rusia, care a concentrat peste 100.000 de militari și armament modern în apropierea Ucrainei și în Belarus, că amenință statul vecin cu un atac de proporții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite