SUA: Stare de urgenţă declarată în California din cauza răspândirii variolei maimuţei

Variola maimuței. Simptome
Variola maimuței. Simptome
2 august 2022, 10:01

„California acţionează de urgenţă la toate nivelurile de guvernare pentru a încetini răspândirea variolei maimuţei, prin mobilizarea testelor noastre robuste, monitorizarea contacţilor şi prin parteneriatele comunitare consolidate în timpul pandemiei pentru a ne asigura că persoanele cele mai expuse riscului sunt în vizorul nostru pentru vaccinuri, tratament şi asistenţă”, a precizat Newsom, citat într-un comunicat, citat de Agerpres.

Aproape 800 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în California, conform celor mai recente date publicate joi de Departamentul de Sănătate Publică din acest stat.

Autorităţile au raportat că 98,3% dintre aceste cazuri au fost confirmate la bărbaţi, dintre care majoritatea se identifică ca făcând parte din comunitatea LGBTQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgen, queer). Virusul se răspândeşte în mare măsură printre bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi precum şi printre persoane transgen şi nonbinare.

Proclamaţia facilitează coordonarea răspunsului statului la focar şi permite lucrătorilor din cadrul serviciilor medicale de urgenţă să administreze vaccinuri.

Conform biroului lui Newsom, California a distribuit peste 25.000 de doze de vaccin dintr-un total de 61.000 de doze primite până în prezent. Accesul la vaccinul Jynneos, în special, rămâne limitat pe teritoriul ţării.

Potrivit biroului guvernatorului, peste 30 de unităţi şi furnizori din tot statul oferă tratament pentru variola maimuţei, cu toate că accesul la medicamentul antiviral prescris, Tecovirimat, este, de asemenea, limitat.

„Vom continua să lucrăm cu guvernul federal pentru a asigura mai multe vaccinuri, creşterea gradului de conştientizare cu privire la reducerea riscului şi sprijinirea luptei comunităţii LGBTQ împotriva stigmatizării”, a spus Newsom.

Simptomele variolei maimuţei sunt similare cu variola, deşi de obicei mai blânde. Cei infectaţi cu acest virus prezintă iniţial febră, dureri, umflarea ganglionilor limfatici, frisoane şi epuizare. Ulterior, ei dezvoltă o erupţie cutanată, care începe de obicei pe faţă, apoi se răspândeşte, transformându-se în vezicule cu puroi

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Internetul, speriat de apocalipsa ”căprioarei zombie”. Ce este această boală

România, la un pas de epidemie de gripă