SUA: Stare de urgență în Estul țării, după furtuna de zăpadă. Zboruri anulate, școli și centre de vaccinare închise

2 februarie 2021, 14:41

O uriașă furtună a adus în doar câteva ore 43 de centimetri de zăpadă peste New York. Primarul a decretat imediat stare de urgență: a închis aeroporturile și școlile și a impus noi restricții de deplasare pentru a permite utilajelor să curețe orașul.

În Times Square, angajații primăriei au fost salutați de celebrul cowboy dezbrăcat, pitorescul personaj care de mai bine de un deceniu este un adevărat simbol al orașului. Mulți new-yorkezi au ieșit în Parcul Central transformat într-un adevărat decor de basm.

Stare de urgență și în statul New Jersey, unde guvernatorul a ordonat suspendarea transportului public de suprafață și a trenurilor și a dat autorităților mâna liberă să închidă drumuri și să evacueze locuințe.

În total, peste 1600 de zboruri au fost anulate pe marile aeroporturi de pe Coasta de Est a SUA. În mai multe orașe distribuirea vaccinurilor anti-covid a fost afectată și mai multe centre rămân închise.

La New York, astăzi nu se va mai vaccina nimeni, după ce guvernatorul a decis că este prea periculos pentru persoanele în vârstă să iasă din case pe o asemenea vremea.

Și în statul Pennsylvania, furtuna a adus aproape o jumătate de metru de zăpadă care a dat peste cap traficul iar locuitorii au fost sfătuiți să evite orice deplasări.

În Philadelphia, centrul orașului a devenit loc pentru sporturi de iarnă: treptele muzeului de artă s-au tranformat într-o pârtie pentru amatorii de săniuș.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite