SUA şi Coreea de Sud efectuează exerciţii de tragere de o amploare fără precedent. Forţele armate sud-coreene şi americane simulează un „atac de amploare maximă” din partea Coreei de Nord

Artilerie Coreea de Sud / captura Youtube
Artilerie Coreea de Sud / captura Youtube
25 mai 2023, 14:20

Circa 2.500 de militari din SUA şi Coreea de Sud au participat la primele acţiuni din cadrul exerciţiilor de cinci zile, la Pocheon, în apropierea frontierei inter-coreene. Au fost implicate tancuri, obuziere şi avioane de vânătoare.

„Exerciţiul a demonstrat capacitatea şi pregătirea armatei noastre de a reacţiona puternic la ameninţările nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord şi la un atac de amploare maximă”, arată un comunicat de presă al ministerului.

Presa de stat din Coreea de Nord a afirmat săptămâna trecută că conducătorul de la Phenian, Kim Jong Un, a aprobat ultimele pregătiri pentru lansarea primul satelit militar de spionaj al ţării. Kim a susţinut că satelitul este necesar pentru contracararea ameninţărilor americane şi sud-coreene.

Unii analişti consideră că satelitul va îmbunătăţi capacitatea de supraveghere a Coreei de Nord, permiţând lovirea mai precisă a unor ţinte în caz de război.

Imagini obţinute recent de sateliţi comerciali au indicat progrese la o nouă rampă de lansare de la staţia nord-coreeană de sateliţi, cu activitate la „un nou nivel de urgenţă”, probabil în vederea lansării, a arătat grupul de monitorizare 38 North cu sediul în SUA.

Forţele americane şi sud-coreene au efectuat în ultimele luni mai multe exerciţii, inclusiv aeriene şi maritime, cu participarea unor bombardiere B-1B ale SUA, după o perioadă în care speranţele în diplomaţie şi restricţiile legate de epidemia de COVID-19 au dus la restrângerea multor manevre militare.

Phenianul a reacţionat cu vehemenţă, considerând că este vorba de pregătiri pentru o invazie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite