Sezonul sărbătorilor, un dezmăţ al cheltuielilor în SUA. Este cea mai mare creştere din ultimii 17 ani

New York
New York
27 decembrie 2021, 08:25

Este cea mai mare creştere din ultimii 17 ani pentru acest barometru al cheltuielilor consumatorilor (excluzând automobilele), determinată de o creştere a vânzărilor online (+11%) dar şi datorită unei reveniri fizice în magazine (+8,1%).

„Consumatorii au făcut nebunii pe tot parcursul sezonului”, a rezumat Steve Sadove, consilier principal al Mastercard şi fost CEO al lanţului de îmbrăcăminte de lux Saks Fifth Avenue.

„Magazinele de îmbrăcăminte şi magazinele universale au cunoscut o creştere puternică, consumatorii au simţit nevoia să arate bine”, a spus el într-un comunicat.

Cu puţin timp înainte de răspândirea variantei Omicron în Statele Unite, americanii s-au aruncat să cumpere îmbrăcăminte (o creştere a vânzărilor cu 47,3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut), dar şi bijuterii (+ 32%). Cheltuielile în magazinele universale au crescut cu 21,2%, iar vânzările de produse electronice au crescut cu 16.2%.

A fost un sezon al renaşterii pentru comercianţii cu amănuntul deoarece consumatorii şi-au umplut coşurile de cumpărături cu cadouri şi gadgeturi„, a spus Mastercard.

Studiul mai arată că familiile americane şi-au făcut cumpărăturile din timp.”Au fost nerăbdători să îşi asigure cadourile (…) cu tot ce se spune legat de problema cu mâna de lucru şi lanţul de aprovizionare”, a precizat Steve Sadove.

Vânzările de Black Friday şi reducerile cu ocazia sărbătoririi Zilei Recunoştinţei au fost din nou perioada în care s-a cheltuit cel mai mult pentru sezonul sărbătorilor din 2021″, spune Mastercard.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă