SUA: Senatorul republican și fost candidat la președinție John McCain renunță la tratamentul împotriva cancerului cerebral de care suferă

25 august 2018, 13:08

Familia lui John McCain a difuzat un comunicat în care se afirmă că politicianul și-a pierdut speranța că ar putea supraviețui.

În vârstă de 81 de ani, McCain a activat din partea statului Arizona în Senat sau Camera Reprezentanților timp de 35 de ani.

Un om obișnuit să spună lucrurilor pe nume, el a intrat în conflict cu președintele Donald Trump.

Veteran al războiului din Vietnam,  John McCain a încercat să obțină nominalizarea pentru președinție din partea republicanilor în anul 2000, dar a pierdut în fața lui George Bush. A obținut-o în 2008, când a fost învins de democratul Barack Obama.

Optimist și recunoscut pentru umorul său, senatorul  McCain se bucură de apreciere şi respect atât în rândurile republicanilor, cât și printre democrați.

„Mă duc acasă, pentru o vreme, ca să-mi tratez boala. Intenţionez să mă întorc aici şi să dau motive de regret multora dintre voi, care aţi spus  lucruri drăguţe despre mine. Este o onoare să slujesc poporul american alături de voi. Vă mulţumesc, colegi senatori!”, declara McCain în Senat, în iulie 2017. Senatorul fusese diagnosticat în aceeași lună și suferise deja o intervenție chirurgicală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite