SUA | Şase lei şi trei tigri de la grădina zoologică din Washington, testaţi pozitiv la COVID-19

Lei infectați cu SARS-CoV-2 la Zoo
Lei infectați cu SARS-CoV-2 la Zoo
18 septembrie 2021, 10:20

”Săptămâna trecută, gardienii au observat o scădere a poftei de mâncare, tuse, strănut şi letargie” la şase lei africani, un tigru de Sumatra şi doi tigri de Siberia, care au fost depistaţi cu COVID-19 în urma unor teste preliminare”, a indicat grădina zoologică într-un comunicat.

Rezultatele testelor de confirmare sunt aşteptate în următoarele zile, a precizat instituţia.

Animalele contaminate sunt tratate cu medicamente antiinflamatorii, medicamente pentru greaţă şi antibiotice pentru a preveni riscul pneumoniei.

Responsabilii grădinii zoologice au subliniat că publicul nu este în pericol, având în vedere distanţa considerabilă dintre habitatul felinelor şi vizitatori.

Niciun alt animal nu a manifestat semne de infectare, au mai adăugat aceştia.

Contaminarea animalelor survine în contextul în care mai multe grădini zoologice, printre care şi cea din Washington, au anunţat marţi lansarea unei campanii de vaccinare a speciilor predispuse la infecţia cu coronavirus din aceste centre.

În afara felinelor, pe teritoriul ţării au existat şi cazuri de primate infectate cu virusul după ce mai multe gorile de la grădina zoologică din Atlanta, Georgia, au fost testate pozitiv la coronavirus săptămâna trecută.

Pentru a le oferi protecţie, animalele de la grădina zoologică din capitala americană vor fi vaccinate în lunile care urmează cu un ser dezvoltat de firma specializată Zoetis.

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă