SUA: Procurorul democrat îi cere lui Donald Trump să depună mărturie sub jurământ în cadrul procesului său de impeachment

Donald Trump
Donald Trump
4 februarie 2021, 22:28

”Propunem ca mărturia dumneavoastră, care va include desigur şi un contrainterogatoriu, să aibă loc între luni 8 şi joi 11 februarie”, a scris procurorul democrat într-un mesaj adresat lui Donald Trump.

Procesul fostului preşedinte pentru ”incitare la insurecţie” urmează să înceapă la 9 februarie.

Acţiunile lui Donald Trump înainte de asaltul din 6 ianuarie asupra Congresului reprezintă „un act de trădare de o amploare istorică”, susţin procurorii democraţi din Camera Reprezentanţilor în procesul de punere sub acuzare a fostului preşedinte american, notează AFP.

Donald Trump, primul preşedinte din istoria SUA care se confruntă cu un al doilea impeachment, este acuzat de „incitare la insurecţie” pentru că a încurajat mii de susţinători adunaţi la Washington la 6 ianuarie să ia cu asalt şi să ocupe Congresul. Violenţele s-au soldat cu cinci morţi.

Fostul preşedinte nu şi-a recunoscut niciodată explicit înfrângerea în faţa democratului Joe Biden la alegerile de la 6 noiembrie, denunţând, fără probe, fraude masive în timpul scrutinului, notează sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite