SUA: Procurorii se opun publicării motivelor percheziţiei proprietăţii de la Mar-a-Lago a lui Donald Trump

Percheziții la reşedinţa Mar-a-Lago a lui Donald Trump
Percheziții la reşedinţa Mar-a-Lago a lui Donald Trump
16 august 2022, 09:12

Operaţiunea poliţiei federale la reşedinţa din Mar-a-Lago – o premieră pentru un fost preşedinte al SUA – a provocat o furtună politică, Trump şi susţinătorii săi denunţând o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Mai multe organizaţii, inclusiv media, i-au cerut unui judecător publicarea unui document judiciar în care anchetatorii explică de obicei de ce a fost necesară percheziţia.

Departamentul Justiţiei a dat asigurări luni că o asemenea publicare ”ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs”.

Vineri, de această dată la cererea procurorilor, un judecător a făcut public mandatul care autoriza efectuarea percheziţiei şi o listă a documentelor confiscate.

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat luni victima unui atac fără precedent contra unui opozant politic în Statele Unite. El a acuzat Biroul Federal de Investigaţii (FBI) că în timpul percheziţiei de la proprietatea sa Mar-a-Lago i-au fost furate mai multe paşapoarte.

”Wow! În percheziţia făcută de FBI la Mar-a-Lago, ei mi-au furat trei paşapoarte (unul expirat), împreună cu restul”, a scris Trump pe reţeaua Truth Social, creată de el însuşi.

”Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. Lumea a treia!”, a continuat fostul lider de la Casa Albă.

VEZI ȘI:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite