SUA: Patruzeci și trei de cazuri noi de coronavirus, legate de o petrecere în Michigan

COVID party
COVID party
14 iulie 2020, 08:42

Patruzeci și trei de cazuri noi de coronavirus sunt legate de o petrecere mare într-o casă, care a avut loc la începutul lunii iulie în Washtenaw County, Michigan, conform oficialilor citați de CNN, scrie Mediafax.

Cele mai multe dintre cazurile noi sunt tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani.

Se crede că petrecerea a avut loc între 2 și 3 iulie, iar oficialii cer tuturor celor care au participat să se monitorizeze și să aibă în vedere dacă au simptome ale virusului timp de 14 zile.

De altfel, mai multe petreceri au fost identificate ca sursă de Covid-19. Cazuri, uneori fatale, au fost legate de adunări în Mississippi, Alabama, Florida, Missouri, California, Texas și New Jersey.

Oficialii locali din sănătate atrag atenția asupra acestei petreceri din Michigan, care arată cât de ușor și de repede poate infecta virusul oamenii.

„Acesta este un exemplu foarte clar de cât de repede se răspândește acest virus și cât de mulți oameni pot fi afectați într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a spus Jimena Loveluck, ofițer de sănătate.

„Nu putem spera să ne îndeplinim obiectivul de a opri COVID-19 și de a preveni cazuri suplimentare, spitalizările și decesele fără sprijin și cooperare deplină din partea comunității”, a adăugat aceasta.

„Avem nevoie ca persoanele de toate vârstele, inclusiv tinerii, să ia în serios COVID-19 și să respecte instrucțiunile. Asta înseamnă evitarea adunărilor mari fără distanțare fizică sau acoperirea feței”, a adăugat Loveluck.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite