SUA. Organe pentru transplant transportate cu drone. Aparatul de zbor este echipat cu sisteme de păstrare și monitorizare a organului

3 mai 2019, 13:03

Specialiștii de la Universitatea din Maryland au trimis cu drona un rinichi la un centru medical. Este prima misiune de acest gen și a fost un succes.

E un model special de dronă, echipată cu sisteme de păstrare și monitorizare permanentă a organului. Micul aparat de zbor are nenumărate sisteme de siguranță, astfel încât dacă cedează o componentă, funcția e imediat preluată de o alta.

Avem acum tehnologii care ne permit să facem transporturi de orice greutate, fără echipaj. Îmbunătăţim sistemele pentru ca pacienţii să aibă acces la organele de transplant, precizează doctorul Joseph R.Scalea

Drona a parcurs o distanță scurtă – 4,5 kilometri, iar zborul a durat 10 minute. Rinichiul a ajuns la o femeie, care era pe lista de așteptare de mai multă vreme.

În prezent, organele sunt transportate de companii specializate cu avioane obișnuite. Apare și problema transportului de la aeroport la spital, ținând cont că, în localitați, sunt frecvent ambuteiaje.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă