Val de frig arctic în SUA: O furtună „periculoasă” de iarnă riscă să provoace haos de Crăciun

22 decembrie 2022, 20:59

200 de milioane de americani, din 48 de state, vor fi afectați. Fiecare stat a emis alertă de temperaturi foarte scăzute. Au fost anulate aproape 2000 de zboruri, în contextul în care este cea mai aglomerată perioadă a anului în privința călătoriilor.

Furtuna este prognozată să înceapă miercuri noaptea, să crească în intensitate până vineri şi să persiste în weekendul de Crăciun, aducând cu ea temperaturi extrem de scăzute, ninsori şi vânturi puternice în mare parte din nordul şi estul ţării, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) al Statelor Unite.

Este „o furtună o dată la o generaţie”, a scris pe Twitter agenţia locală NWS din Buffalo, New York.

Regiunea Vestul Mijlociu (Midwest) şi cea a Marilor Lacuri (The Great Lakes) vor fi afectate în mod deosebit în acest weekend, îndeosebi de viscol.

Se preconizează că mercurul din termometre va scădea foarte brusc în doar câteva ore, atingând o temperatură resimţită de până la minus 55 de grade Celsius în regiunea Marilor Câmpii (Great Plains).

Rafalele pot atinge viteze de 80 km/h, riscând să provoace căderi de copaci şi întreruperi de curent.

Site-ul privat specializat în prognoze meteorologice AccuWeather a avertizat asupra riscului de producere a unei „bombe ciclonice”, formată la întâlnirea aerului polar cu o masă de aer mai cald, ceea ce provoacă o scădere foarte rapidă a presiunii atmosferice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ninsoare. Circulație rutieră în condiții de iarnă

Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din 12 judeţe

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării