SUA | Numărul tinerilor cu vârste sub 20 de ani diagnosticaţi cu diabet ar putea creşte rapid deceniile următoare

Diabet glicemie
Diabet glicemie
30 decembrie 2022, 14:17

În conformitate cu tendinţa în creştere preconizată, un număr de până la 220.000 de tineri din Statele Unite ar putea fi diagnosticaţi cu diabet de tip 2 în 2060, o creştere cu aproape 700 de procente, potrivit studiului publicat joi în jurnalul ştiinţific Diabetes Care.

De asemenea, numărul tinerilor cu diabet de tip 1 ar putea creşte cu până la 65 de procente în următorii 40 de ani, conform studiului.

Chiar dacă rata cazurilor noi de diabet în rândul tinerilor va rămâne aceeaşi de-a lungul deceniilor, numărul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2 ar putea creşte cu aproape 70 de procente până în 2060, iar cel al persoanelor cu diabet de tip 1 cu 3 procente, potrivit constatărilor.

„Această nouă cercetare ar trebui să servească drept semnal de alarmă pentru noi toţi. Este vital să ne concentrăm eforturile pentru a ne asigura că toţi americanii, în special tinerii noştri, sunt cât se poate de sănătoşi”, a declarat Debra Houry, director adjunct interimar în cadrul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite