SUA: Măsuri excepționale de securitate pentru învestirea lui Joe Biden în funcția de președinte

15 ianuarie 2021, 21:08

Vicepreşedintele în exercițiu, Mike Pence, a dat asigurări că va fi o învestire în condiţii de siguranţă şi a avut o întâlnire pe această temă cu oficiali în domeniu. În capitala federală sunt desfășurate forţe importante de poliţie şi din Garda Naţională. Chiar în aceste condiții, o repetiție a ceremoniei de învestire, prevăzută pentru duminică, a fost amânată pentru luni, potrivit Reuters.

Măsuri excepționale de securitate, cu 5 zile înaintea ceremoniei învestirii președintelui ales al SUA. La Washington și în toate cele 50 de state americane au fost delimitate perimetre speciale în jurul clădirilor administrației federale.

Străzile din jurul Capitoliului, loc al unor violențe de neimaginat săptămâna trecută, au fost închise, s-au instalat garduri cu sârmă ghimpată și au fost suplimentate camerele de supraveghere.

Vicepreședintele în exercițiu Mike Pence i-a convocat pe oficialii în domeniul securității și le-a mulțumit personal unor membri ai Gărzii Naționale care asigură paza Capitoliului, „într-o perioadă atât de importantă din viața națiunii americane.”

Mike Pence, vicepreşedintele SUA: Suntem angajaţi să asigurăm o tranziţie ordonată şi o învestire sigură. Poporul american merită acest lucru, nimic mai puţin.

Christopher Wray, director FBI: „Din 6 ianuarie am identificat peste 200 de suspecţi. Deci ştim cine sunteţi, dacă aţi fost acolo, şi agenţi FBI vin să vă gasească. Sfatul meu pentru oamenii care ar intenţiona să meargă pe urmele celor de săptămâna trecută este să ramâna acasă.”

FBI a avertizat că există planuri de declanșare a unor proteste violente pe 20 ianuarie. Directorul Biroului Federal de Investigații s-a referit la un număr mare de comentarii online în acest sens, care sunt analizate de experți în legătură cu potențiala amenințare efectivă.

Între timp, imaginea unui camion al unei firme de mutări, parcat în fața Casei Albe, a devenit virală pe rețelele de socializare. Iar internauții au vorbit despre începutul plecării lui Donald Trump de la Casa Albă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite