SUA: Masacrul de la o școală primară din Texas relansează dezbaterea privind vânzarea la liber a armelor

25 mai 2022, 13:41

Salvador Ramos, atacatorul de la școala din Uvalde Texas, era un adolescent retras și fascinat de armele de foc. Cu puțin timp înainte de atac el postase pe o rețea de socializare imagini cu niște arme pe care le-ar fi cumpărat chiar după împlinirea vârstei de 18 ani.

Înainte de a comite masacrul de la școală, în care au pierit 19 copii și un profesor, Ramos și-ar fi împușcat bunica. Tragedia readuce în atenția americanilor dezbaterea privind regimul armelor, care permite practic oricui să își cumpere o armă fără prea multe verificări, în virtutea dreptului la autoapărare.

Joe Biden: „Copii frumoşi, inocenţi, de clasa a doua, a treia, a patra. Şi câţi alţi copii mici care au fost martori la ceea ce s-a întâmplat. Să îţi vezi prietenii cum mor, ca pe câmpul de luptă, pentru Dumnezeu! Ca naţiune, trebuie să ne întrebăm când Dumnezeu ne vom ridica împotriva lobby-ului armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce ştim în adâncul nostru că trebuie făcut?”

Atacatorul lucra la un fast food din localitate și era fost elev al școlii. Cunoscuți ai săi au declarat că, pe vremea când era elev, a fost umilit din cauza situației sale materiale modeste.

Sen. Chris Murphy: „Acesta nu este un incident inevitabil. Aceşti copii nu au fost ghinionişti. Aşa ceva se întâmplă numai în această ţară şi niciunde altundeva.”

Bilanțul atacului de la școala elementară din Uvalde este al doilea cel mai grav de la atacul din 2012 de la școala Sandy Hook din Newton, când 28 de persoane au fost ucise și două rănite.

Incidentele cu arme de foc sunt la ordinea zilei în Texas, unde de la începutul anului nu mai puțin de 27 de școli au raportat astfel de derapaje.

CITIȚI ȘI:

ȘI Joe Biden, după atacul armat în care au murit 19 copii și doi adulți: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor?

21 de morți, dintre care 19 copii, într-un atac armat la o școală primară din Texas

Antrenorul echipei Golden State Warriors, discurs emoționant după masacrul din Texas: Destul! Aveți de gând să puneți propria dorință de putere mai presus de viețile copiilor noștri?

Autorul masacrului din Texas era batjocorit la școală din cauza hainelor şi a situaţiei financiare precare, spune un fost coleg de clasă

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite