SUA: Liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor nu este adeptul ideii de ”a da un cec în alb” Ucrainei

Kevin McCarthy
Kevin McCarthy
22 decembrie 2022, 11:23

Comentariul său a venit după ce preşedintele Zelenski a vorbit în Congresul SUA pentru a mulţumi americanilor pentru sprijinul acordat până acum şi a sublinia că menţinerea acestui ajutor este „vitală” pentru a grăbi victoria ţării sale împotriva Rusiei.

„Cred că a susţinut un discurs foarte bun. El a prezentat o serie de motive pentru care lumea liberă vrea să continue lupta, dar poziţia mea nu s-a schimbat niciodată. Susţin Ucraina, dar nu sunt adeptul unui cec în alb”, a declarat McCarthy, citat de CNN.

Politicianul republican, care nu este la prima declaraţie în acest sens, a reiterat miercuri că partidul său doreşte să se asigure că „există o justificare pentru fiecare dolar cheltuit”.

Zelenski a insistat miercuri, la Washington, că banii care sunt direcţionaţi către ţara sa „nu reprezintă o pomană, ci o investiţie în securitatea globală şi în democraţie”, pe care Ucraina o gestionează „cu cea mai mare responsabilitate”.

Tot miercuri, Statele Unite au anunţat un nou pachet de ajutor militar de 1,85 miliarde de dolari care include în premieră sistemul de apărare antiaeriană Patriot şi un alt pachet, în valoare de 374 de milioane de dolari, sub formă de asistenţă umanitară pentru Ucraina.

Bugetul pentru anul fiscal 2023, în prezent în curs de negociere şi care urmează să fie finalizat săptămâna aceasta înainte ca fondurile actuale să expire vineri la miezul nopţii, ar urma să includă şi o asistenţă suplimentară de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite