SUA: Joe Biden a discutat la telefon cu diverşi lideri din marile cancelarii ale lumii. Biden: America revine, reintrăm în joc!

11 noiembrie 2020, 12:33

Joe Biden și Kamala Harris sunt deja foarte activi, atât pe plan intern, cât și extern, chiar dacă, oficial, tranziția nu a început; deocamdată, agenția care se ocupă de cele două luni în care se face transferul de putere – de la alegeri până la instalarea noii administrații – nu a dat undă verde, în lipsa unui rezultat certificat de autorități.

Democrații cer Casei Albe să deblocheze procesul. Secretarul de stat american a dat asigurări că tranziția va avea loc, dar către a două administrație Trump.

Biden a vorbit deja la telefon cu mai mulți lideri, cărora le-a transmis că America revine. Reintrăm în joc – a spus Biden.

Și premierul britanic, Boris Johnson, a vorbit la telefon cu Joe Biden.

Rezultatul alegerilor prezidențiale din America e încă indecis în unele state. Se așteaptă renumărarea voturilor în circumscripțiile unde diferența e foarte mică.

În Camera Reprezentanților, democrații vor continuă să aibă majoritatea, dar au mai pierdut din locuri, iar în culisele partidului democrat e fierbere mare. Nancy Pelosi ,una dintre figurile cheie ale Democraților, ar putea pierde șefia Camerei Reprezentanților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite