SUA întorc favoarea Moscovei anunțând donarea a 200 de aparate de ventilație Rusiei

SUA donează aparate de ventilație Moscovei
SUA donează aparate de ventilație Moscovei
21 mai 2020, 08:53

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat iniţiativa publicând pe Twitter o fotografie a unui avion militar de marfă cu un drapel american şi cutii cu logo-ul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

„Statele Unite donează poporului rus 200 de aparate de ventilaţie fabricate în SUA pentru a ajuta la combaterea COVID-19”, a scris şeful diplomaţiei americane.

„Am furnizat peste 15.000 de aparate de ventilaţie în peste 60 de ţări şi continuăm să fim un lider mondial în lupta împotriva acestei pandemii”, a remarcat Pompeo.

Departamentul de Stat nu a precizat când va fi livrată marfa către Rusia, ţară care a înregistrat o creştere accentuată a contaminării cu noul coronavirus.

Imaginea publicată aminteşte de fotografiile publicate de Rusia cu privire la o livrare de măşti şi aparate de ventilaţie care au ajuns pe 1 aprilie la New York, la acel moment principalul focar al epidemiei din SUA. Un gest pe care preşedintele Donald Trump l-a descris drept „foarte drăguţ”.

Oficialii americani se temeau de o penurie de aparate de ventilaţie la începutul epidemiei în SUA, dar după ce s-a intensificat producţia, preşedintele Trump s-a adresat mai multor ţări, propunându-le să le cumpere.

 

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite