SUA interzic importurile din regiunea chineză Xinjiang, din cauza suspiciunilor privind munca forțată

Statele Unite au interzis întrarea pe teritoriul său a bunurilor produse în regiunea de vest a Chinei, Xinjiang, în urma adoptării unei legi a muncii forțate, semnate de președintele Joe Biden, anul trecut.

22 Iunie 2022, 09:24 (actualizat 22 Iunie 2022, 09:29) Știrile TVR |
Importuri China

Stele Unite aveau deja în vigoare câteva restricții pentru importurile din Xinjiang, unde mai multe ONG-uri spun că uigurii și alte minorități etnice și religioase s-au confruntat cu o serie de abuzuri ale drepturilor omului, inclusiv plasarea în lagăre de internare în masă.

În conformitate cu Legea privind prevenirea muncii forțate uigure, adoptată la sfârșitul anului 2021, Serviciul Vamal și Protecția Frontierei din SUA (CBP) va bloca acum toate importurile din regiuna chineză, informează CNN. De asemenea, va bloca mărfurile produse de firme din afara regiunii, ale căror legături cu companiile din Xinjiang sau guvernul Xinjiang le fac complice - în opinia Departamentului de Comerț - la practicile de muncă forțată.

Importatorii ar trebui să demonstreze autorităților cu „dovezi clare și convingătoare” că mărfurile nu sunt produse prin muncă forțată, dacă doresc să reia importurile”, a spus CBP.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că interdicția subliniază angajamentul administrației Biden de a combate peste tot munca forțată:

Ne unim, aliații și partenerii noștri, pentru a elibera lanțurile globale de aprovizionare de utilizarea muncii forțate, pentru a vorbi împotriva atrocităților din Xinjiang și pentru a ni se alătura pentru a cere guvernului (Republicii Populare Chineze) să pună capăt imediat atrocităților și abuzurile drepturilor omului, inclusiv munca forțată”, a spus Blinken, preluat de CNN.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI