SUA înăspresc măsurile împotriva refugiaților. Canada a amenajat stadionul olimpic din Montreal pentru solicitanții de azil

3 august 2017, 20:52

În fața unui val de refugiați, autoritatile din Canada au amenajat stadionul olimpic din Montreal pentru a găzdui o parte din sutele de solicitanți de azil. Mulți refugiați care părăsesc Staele Unite provin în special din Eritreea, Sudan și din alte câteva țări. Cei mai mulți sunt din Haiti, ajunși în SUA după ce țara lor a fost devastată de seismul din 2015. Refugiații haitieni au primit permisiunea de ședere în Statele Unite în baza unei decizii speciale în timpul administrației Obama.

Proiectul de lege prevede ca permisele de ședere definitivă pe teritorul american să fie acordate în baza unui sistem de puncte, la fel cum procedează Australia sau Canada. Concluzia lui Donald Trump este că, dacă  vor veni mai puțini străini necalificați, muncitorii americani vor fi avantajați.

Proiectul de lege, elaborat de senatorii republicani Tom Cotton și David Perdue, mai prevede reducerea numărului de refugiați la 50 de mii pe an. Există și voci care susțin că textul are puține șanse să fie adoptat de Congres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite