SUA și UE sancționează Belarus

29 mai 2021, 18:48

Statele Unite au confirmat o serie de măsuri de pedepsire împotriva Belarusului. Sancțiunile economice împotriva a nouă întreprinderi de stat din Belarus, reintroduse în aprilie în urma reprimării protestelor pro-democraţie, vor intra în vigoare pe 3 iunie. Washingtonul analizează împreună cu Uniunea Europeană un set suplimentar de sancțiuni împotrivă membrilor cheie ai regimului Lukașenko. Bruxelles-ul le-a cerut companiilor aeriene din statele membre să evite spațiul aerian al Belarus.

Alexandr Lukașenko i-a cerut sprijinul omologului rus în criza provocata de deturnarea avionului.

La Soci, Alexandr Lukalenko i s-a plâns lui Vladimir Puțin că se încearcă destabilizarea situației din Belarus ca în luna august a anului trecut. Legat de incidentul aviatic de duminica trecută, liderul de la Kremlin a ținut din nou să amintească faptul că în 2013 nimeni nu s-a revoltat când avionul președintelui bolivian Evo Morales a fost forțat să aterizeze la Viena și percheziționat pentru că se credea că la bord s-ar ascunde Edward Snowden.

UE studiază posibilitatea unor sancţiuni care ar putea viza exporturile de potasiu şi tranzitul gazului din Rusia, două surse importante de venit pentru Belarus.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite