SUA fac teste de verificare a imunizării populației la COVID-19

COVID-19 corornavirus test protocol de tratament
COVID-19 corornavirus test protocol de tratament
7 aprilie 2020, 07:47

Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) au început un studiu în oraşele în care s-au înregistrat focarele cele mai active ale epidemiei, potrivit site-ului de specialitate Statnews. Acest tip de test, serologic, examinează sângele unei persoane pentru a identifica anticorpi specifici şi a vedea astfel dacă persoana a avut contact cu noul coronavirus, chiar fără să ştie acest lucru, aşa cum se întâmplă frecvent. Când sistemul imunitar întâlneşte un virus, acesta îi păstrează amintirea sub formă de anticorpi, deseori pe viaţă,, transmite marţi AFP, potrivit Agerpres.

Directorul CDC a spus că este posibil ca un sfert din cei infectaţi cu noul coronavirus să nu fi manifestat simptome.

În acelaşi timp, Jay Bhattacharya, profesor de medicină la Stanford, California, a declarat pentru AFP că s-au colectat sâmbătă probe de sânge de la 2.500 de voluntari, precum şi de la 500 din copiii acestora, din comitatul Santa Clara (Silicon Valley). Câteva picături de sânge au fost colectate printr-o înţepătură rapidă în deget.

„Vom publica cifra prevalenţei de îndată ce va fi posibil uman”, a precizat Jay Bhattacharya.

De asemenea, cercetătorii de la Universitatea California de Sud planifică un studiu în zilele următoare în Los Angeles pe 1.250 de voluntari reprezentativi. „Rezultatele ar urma să fie date publicităţii până pe 15 aprilie”, a declarat pentru AFP conducătorul studiului, profesorul Neeraj Sood.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă