SUA: Donald Trump a semnat un decret prin care se renunță la separarea copiilor de părinții lor care trec ilegal frontiera dinspre Mexic

20 iunie 2018, 23:13

CNN notează că Trump a luat decizia după ce inițial a declarat că nu are autoritate să o facă.

„Este vorba despre a ţinea familiilor împreună, asigurându-ne în acelaşi timp că avem o frontieră foarte puternică, foarte tare”, a declarat Trump jurnaliştilor, la semnarea decretului, potrivit Reuters. Președintele american a susţinut că nu îi plac „imaginea şi sentimentul” familiilor despărţite şi că, prin măsura decisă, „vom avea mulţi oameni fericiţi”. În acelaşi timp, el a insistat că va continua politica de ‘toleranţă zero’ faţă de imigraţia ilegală.

Administrația americană a devenit ținta criticilor interne și internaționale, după ce, în ultimele cinci săptămâni, peste 2.300 de minori au fost luați de lângă părinții lor care intrau clandestin în Statele Unite.

Imagini cu migranți de toate vârstele ținuți în cuști imense, la graniță, și dormind pe jos înveliți în folie de aluminiu au făcut înconjurul întregii lumi.

(w500) Copii mexi

(w500) Copii mexi

Un sondaj de opinie dat acum publicității relevă că mai puțin de 33 la sută dintre americani susțin politica administrației Trump în domeniul migrației.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite